Tässä kummini miehelle tekemäni mustikka-valkosuklaakakku, joka läksi eläke pirskeisiin työkavereille. :)
Tässä on kyllä yksi lempparitäytteeni, jota on pakko tehdä ensi kesänä tuoreista mustikoista. :P Ja tätä on pakko testata eri suklaista ja marjoista myös, mums...
Pohjana on perus 6 munan sokerikakkupohja, jossa siis kaikkia aineita on saman verran (paitsi leivinjauhetta ;) ).
Itse tykkään käyttää kostukkeena laimennettua mehutiivistettä. Siitä saa vähän lisämakua, eikä se ole läheskään niin makeaa kuin sokeriliemi. :)
Ja tässä kakun sydän, Mustikka-valkosuklaatäyte;
130g valkosuklaata (Pandan levy)
5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½dl sokeria (tai oman maun mukaan)
n. 1rkl vaniljasokeria (tai vaniljaa)
n. 3dl mustikoita (itse käytin pakastemustikoita)
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikermat ja sokerit vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja vatkaa tuorejuusto sen sekaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää seos vaahtoon ja sekoita kunnolla sekaisin. Lisää mustikat, sekoita varovasti tasaiseksi ja täytä kakku.
Koristeena kermapursotukset ja voikreemistä tehdyt pursotus ruusut. Voikreemin tein ihan margariinista ja mansikka tomusokerista.
Ensimmäiset pursotus ruusut jotka onnistuivat, jee jee jee. ^_^
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.