020-normal.jpg

Tässä kummini miehelle tekemäni mustikka-valkosuklaakakku, joka läksi eläke pirskeisiin työkavereille. :)

Tässä on kyllä yksi lempparitäytteeni, jota on pakko tehdä ensi kesänä tuoreista mustikoista. :P Ja tätä on pakko testata eri suklaista ja marjoista myös, mums...

Pohjana on perus 6 munan sokerikakkupohja, jossa siis kaikkia aineita on saman verran (paitsi leivinjauhetta ;) ).

Itse tykkään käyttää kostukkeena laimennettua mehutiivistettä. Siitä saa vähän lisämakua, eikä se ole läheskään niin makeaa kuin sokeriliemi. :)

Ja tässä kakun sydän, Mustikka-valkosuklaatäyte;

130g valkosuklaata (Pandan levy)

5dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

½dl sokeria (tai oman maun mukaan)

n. 1rkl vaniljasokeria (tai vaniljaa)

n. 3dl mustikoita (itse käytin pakastemustikoita)

4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikermat ja sokerit vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja vatkaa tuorejuusto sen sekaan. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää seos vaahtoon ja sekoita kunnolla sekaisin. Lisää mustikat, sekoita varovasti tasaiseksi ja täytä kakku.

Koristeena kermapursotukset ja voikreemistä tehdyt pursotus ruusut. Voikreemin tein ihan margariinista ja mansikka tomusokerista.

 

017-normal.jpg

 

Ensimmäiset pursotus ruusut jotka onnistuivat, jee jee jee. ^_^