Meitin mummilla oli nimpparit kuluneella viikolla ja nyt istuttiin kaikki saman pöydän ääreen kahvittelemaan sen kunniaksi. ^_^
Kahvin lisäksi oli tarjolla miun tekemää kinkkupiirakkaa sekä mangojuustokakkua.
Kinkkupiirakka juustomurutaikinalla:
200g voita
175g emmentaaljuustoraastetta
200g vehnäjauhoja
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kauli taikina n.3mm:n paksuiseksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka taikinalevyllä. Tein oman piiraani irtopohjalliseen piirakkavuokaan joka oli Ø24cm. Taikinaa jäi aika reippaasti yli, eli se riittäisi isompaankin vuokaan.
Täytä piiras haluamillasi täytteillä. Kyseisessä kinkkupiiraassa oli kinkkukuutioita, Koskenlaskijaa, kirsikkatomaatteja ja punasipulia + kerma-munaseos mausteilla (2dl kuohukermaa, loraus maitoa, kananmuna, suolaa, pippurisekoitusta ja paprikajauhetta).
Paista 175asteessa niin kauan että täyte on hyytynyt.
Mums mums, oli muuten hyvää... :P
Mangojuustokakku:
pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita
täyte:
2½dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2prkl säilyke mangoa
5 liivatelehteä
mangokiille:
1dl vettä
4dl mangososetta
5 liivatelehteä
Hienonna pohjaa varten keksit ja lisää murskaan sula voi. Möyhi tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Vuoraa irtopohja leivinpaperilla ja laita reuna paikoilleen ja käytä reunoilla reunakalvoa, näin saat siisteimmän lopputuloksen ja juustokakun siirtäminen tarjoilualustalle on helppoa.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispi ja tuorejuusto. Soseuta mangot ilman lientä ja lisää sokeri. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Yhdistä mangosose vaahtoon ja kaada vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytmään.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Lisää liivate mangososeeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin takaisin hyytymään.
Irrota irtoreunat ja siirrä juustokakku tarjoilualustalle. Poista reunakalvo.
Koristele haluamallasi tavalla.
Itse käytin koristeluun valkosuklaata ja pehmeitä kultakuulia.
Käyttämäni valkosuklaa ei käyttäytynyt pursotettaessa niinkuin olisin toivonut, möh, siksi koristelu ei onnistunut kunnolla... :(
Maku oli hyvä ja taisin olla ainoa jota koristelun pieni epäonnistuminen haittasi. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.