Meitin mummilla oli nimpparit kuluneella viikolla ja nyt istuttiin kaikki saman pöydän ääreen kahvittelemaan sen kunniaksi. ^_^

Kahvin lisäksi oli tarjolla miun tekemää kinkkupiirakkaa sekä mangojuustokakkua.

580838_10201990757186458_2129272410_n-no

Kinkkupiirakka juustomurutaikinalla:

200g voita

175g emmentaaljuustoraastetta

200g vehnäjauhoja

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kauli taikina n.3mm:n paksuiseksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka taikinalevyllä. Tein oman piiraani irtopohjalliseen piirakkavuokaan joka oli Ø24cm. Taikinaa jäi aika reippaasti yli, eli se riittäisi isompaankin vuokaan.

Täytä piiras haluamillasi täytteillä. Kyseisessä kinkkupiiraassa oli kinkkukuutioita, Koskenlaskijaa, kirsikkatomaatteja ja punasipulia + kerma-munaseos mausteilla (2dl kuohukermaa, loraus maitoa, kananmuna, suolaa, pippurisekoitusta ja paprikajauhetta).

Paista 175asteessa niin kauan että täyte on hyytynyt.

019-normal.jpg

Mums mums, oli muuten hyvää... :P

 

Mangojuustokakku:

pohja:

180g Digestive-keksejä

75g voita

täyte:

2½dl vispikermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

2prkl säilyke mangoa

5 liivatelehteä

mangokiille:

1dl vettä

4dl mangososetta

5 liivatelehteä

Hienonna pohjaa varten keksit ja lisää murskaan sula voi. Möyhi tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Vuoraa irtopohja leivinpaperilla ja laita reuna paikoilleen ja käytä reunoilla reunakalvoa, näin saat siisteimmän lopputuloksen ja juustokakun siirtäminen tarjoilualustalle on helppoa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispi ja tuorejuusto. Soseuta mangot ilman lientä ja lisää sokeri. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Yhdistä mangosose vaahtoon ja kaada vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytmään.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Lisää liivate mangososeeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin takaisin hyytymään.

Irrota irtoreunat ja siirrä juustokakku tarjoilualustalle. Poista reunakalvo.

Koristele haluamallasi tavalla.

023-normal.jpg

Itse käytin koristeluun valkosuklaata ja pehmeitä kultakuulia.

Käyttämäni valkosuklaa ei käyttäytynyt pursotettaessa niinkuin olisin toivonut, möh, siksi koristelu ei onnistunut kunnolla... :(

Maku oli hyvä ja taisin olla ainoa jota koristelun pieni epäonnistuminen haittasi. :)