Kahvittelimme sunnuntaina serkkupoikani ja hänen avokin uudessa yhteisessä kodissa. Emäntä leipoi pullaa ja minä suolapalaa, sarvia. :)
Sarvet (16-20kpl):
3dl maitoa tai vettä
1pkt (50g) tuorehiivaa
2tl sokeria
1tl suolaa
1 kananmuna
n.10dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
täyte:
oman maun mukaan,
esim. kinkkukuutioita ja aurajuustoa tai emmentalraastetta ^_^
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi.
2. Vaivaa taikina hyvin työpöydällä ja jaa kahteen osaan.
3. Kauli pala kerrallaan pyöreäksi (n. 30-35cm halkaisijaltaan), jaa 8:saan tai 10:neen kolmioon, täytä halutessasi ja kääri rullaksi aloittaen leveästä päästä.
4. Asettele pellille, taita sarven muotoon ja jätä kohoamaan.
5. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla (laita kananmunan joukkoon ripaus suolaa, se rikkoo kananmunan rakenteen paremmin) ja ripottele esim. juustoraastetta tai siemeniä päälle.
6. Paista 225asteisessa uunissa kullanruskeiksi ja nauti. :P
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.