Tälle ystävänpäivälle tuli tehtyä täytekakku ja riisisuklaata äipälle töihin. :) Tein riisisuklaita reippaalla kädellä jotta niitä jäi myös omalle avokille herkuteltavaksi kahvin kanssa. ^_^

Täytekakun pohja on tehty koulusta saadulla ohjeella. Mielestäni tällä ohjeella saa paremman tuntuisen pohjan aikaiseksi kuin perus saman verran kaikkea ohjeella. Vaikka tämäkin ohje sisältää kaikkea samanverran, eroaa se sillä että kaikkia tulee grammoina saman verran. Eri raaka-aineiden desitilavuus ei toki ole sama grammoina... ;) Kakkumassasta tulee tällä ohjeella paksumi ja valmiista pohjasta hiukan tiiviimpi.

 

Kakkupohja halkaisijaltaan 22-24cm.

225g sokeri

225g kananmunia

225g vehnäjauhoja

45g perunajauhoja

5g leivinjauhetta

Laita uuni lämpeämään, lämpöä saa olla uunista riippuen 150-170 astetta. Sihtaa ja sekoita kuivat aineet sekaisin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vatkaa sokerista ja munista kuohkea ja vaalea vaahto. Lisää kuivat aineet parissa erässä kädellä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet hitain vedoin pohjaa myöten. Käsin sekoittaesa huomaat mahdolliset jauhopaakut paremmin. :) Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi. Älä avaa uunin luukkua ensimmäiseen 25 minuuttiin! Pohja on kypsä kun pintaa painellessa se tuntuu samanlaiselta sekä keskeltä että reunoilta.

 

Täytteenä kakkussa on vaniljainen rahkakerma ja pakastemansikoia. :P Kostutuksena käytin laimennettua tiivistemehua.

Vaahdota 4 desistä vispiä, purkillisesta vaniljalla maustettu rahkaa ja vaniljajauheesta hyvä vaahto. Pilko jäiset mansikat. Leikkaa hyvin jäähtynyt pohja ja ala kokoamaan kakkua. Kostuta mehulla, levitä pohjan päälle rahkakermaa ja asettele mansikan palat täytteen päälle.

 

Päällä on kermaa ja muotoilusuklaasta tehtyjä koristeita. :)

Muotoilusuklaa on tehty Pandan tummasta suklaasta ja glukoosisiirapista. Kaksi osaa suklaata ja yksi osa glugoosisiirappia. Sulata suklaa mikrossa, lisää glugoosisiirappi ja sekoita tasaiseks, suklaamassa irtoa kipon reunoista. Kääri massa tiiviisti kelmuun ja anna levätä pöydällä muutaman tunnin. Valmista haluamasi koristeet. Jos massa on jämähtänyt liikaa, voit lämmittää sitä muutaman sekunnin mikrossa.

 

995844_10202548707654871_1846448287_n-no

Koristeet. ^_^

0070-normal.jpg

Ja valmis kakku. :)

 

Riisisuklaat on tehty ihan vain sulasta suklaasta ja riisimuroista. :P

 

1901930_10202548071958979_1758837484_n-n

 

Hirmu hyvää ystävänpäivää kaikille! ^_^